Teules, breu ressenya històrica des de 1991

 

Els inicis.


562019_595592443822243_1466166696_nA principis de l’estiu de 1991 van començar els assaigs per mirar de formar una colla castellera a Montcada. Val a dir que en aquella època, ni a Montcada ni al Vallès en general (tret dels Minyons de Terrassa), no hi havia cap tradició castellera. Al mes de juny i amb uns 40 membres aproximadament, van començar a fer camí els Castellers de Montcada i Reixac. La colla Castellera va rebre el suport de l’ABI, que la prengué com a secció de l’entitat.

L’Ajuntament va cedir des dels primers dies el pati del Casalet de Cultura pels assajos.

Es va acordar el color Teula com a color de la nostra camisa , que encara actualment tenim el goig de lluir.

El 1.992 vam apadrinar els Castellers de Mollet.

El 1.993 la colla tenia 125 membres i un any mes tard tenia el seu propi local a la Plaça de l’Església n.16 i el nostre arrelament a la població va ser un fet, basat sobretot en la participació de gent de tots els barris i de totes les edats. La combinació d’una ràpida progressió tècnica amb un ambient festiu permanent fa de la colla un nombrós grup d’amics.

Pel que fa al nivel tècnic, cap a l’any 1.993 vam aconseguir assolir i establir-nos en el nivel de colla de 7, essent els més important els tresos i quatres de set, a més de complir amb tota la gamma de sis (dos de sis, tres de sis, tres de sis aixecat per sota, quatre de sis amb l’agulla, cinc de sis i pilar de cinc). Encara que el més emblemàtic i de més rellevància interna fou el dos de sis aixecat per sota, construcció que no es realitzava des de feia uns quaranta anys aproximadament.

El 1.994 vam apadrinar als Castellers de Sabadell.

El 1.997 vam apadrinar als Castellers de Badalona.

A part de moltes actuacions arreu de Catalunya, els castellers de Montcada i Reixac van actuar també per Aragó, Euskadi i França.

Tot i així, per manca de recursos econòmics i manca de gent la colla va quedar estancada en els castells de set, fins que a l’any 1.998 es va disoldre definitivament.

 

A l’actualitat

L’any 2.013 es van començar a sentir veus un altre cop dels castellers de Montcada i Reixac.

Al gener del 2.014 comencem els assaigs a l’ABI a l’espera d’un lloc més adient.

Actualment, i gràcies a la col.laboració de l’Ajuntament, assagem al gimnàs de l’escola Mitja Costa del Barri de Terra Nostra, amb uns 90 inscrits, que ja sigui dit, esperem duplicar amb l’ajuda de tota la població de Montcada i voltants (Ripollet, La Llagosta, Barberà, Sabadell, etc..) ja que la colla està oberta a tothom que hi vulgui venir a fer castells.

Segueix-nos a…

Amb el suport de…

Y tambe de…..

Patrocinador principal…