cartell Diada castellers Terrassa

Vigília Diada Castellers de Terrassa

0 31

Durant la jornada castellera, vespertina i plujosa, de dissabte 4 de Novembre a la tarda viscuda a la ciutat de Terrassa i, emmarcada dintre de la vigília de la diada dels Castellers de Terrassa, es va donar per finalitzada la temporada castellera 2017 per als Castellers de Montcada i Reixac. Per segon any consecutiu, els teules tornaven a la mateixa cita que l’any anterior va acabar-se suspenent per la intensa pluja que s’inicià al poc de finalitzar els pilars d’entrada a plaça i que no va donar opció ni tan sols d’ajornament momentani degut a la seva intensitat i virulència. Mateixes dates aproximadament, similar horari però aquesta vegada amb un resultat un xic diferent: sota la porxada que actualment crea el antic Vapor Ventalló de la capital del Vallès Occidental, es va començar la diada amb pilars de 4 d’entrada a plaça per part de les tres formacions presents: Castellers de Terrassa com amfitrions de la jornada i, Passadors de Sant Adrià i Castellers de Montcada i Reixac, com a convidats.

Amb la primera ronda per davant, i en segon lloc en l’ordre d’actuació del dia, els de la camisa teula bastien el primer castell, el 2 de 6, sense gaire més dificultat que una descarregada on es suar una mica més del compte al perdre’s la posició de mans per part de membres de la pinya en una de les rengles de la torre. Acabada la ronda i ja refermats, plantejant per primer cop assolir el 5 de 6 fora de casa, s’inicia la prometedora segona ronda que deixaria pel record el 3er descarregat consecutiu de la formació vallenca. Gens sofert i amb molt bon ritme, es sens dubte el més plàcid dels realitzats fins el moment. Dosi extra d’adrenalina per agafar forces i cloure a la tercera ronda amb el castell més mostrat a les places per part de la colla: el 3 de 6 amb l’agulla. Pilars de sortida a banda, es tancava la temporada 2017 amb la millor actuació de la història per al conjunt desde la seva refundació. Eufòria desfermada i cares de satisfacció per cloure l’any tocant de nou el sostre dels castells de la gamma alta de sis.

Es posa punt i final també al lideratge marcat per Josep Monclús al front de la formació com a cap de colla, tancant els dos anys de mandat als quals es va comprometre junt amb el seu equip tècnic: “Han estat dos anys intensos i toca deixar pas a un nou projecte amb noves motivacions i expectatives. Seguiré treballant per la colla però des d’una posició diferent” declarava al final de la jornada. Tot ampliant el ventall d’estructures en la gamma de castells obtinguts, augmentant la solvència a plaça -deixant registres com la de no patir cap caiguda en tota una temporada (2016)- i la tecnificació i especialització obtinguda per els membres de la colla s’ha vist reflectit en la reducció a caràcter d’anècdota dels intents o intents desmuntats a les places.

Castellers de Montcada i Reixac: Pd4, 2d6, 5d6, 3d6a, Pd4.

NOTA: Finalitzades les actuacions i diades, es continuaran els assaigs durant tot el més de novembre però només en les jornades de divendres (amb mateix horari), enlloc dels habituals dos dies per setmana que es realitzen al llarg de la temporada regular. Fi dels assaigs: 24 de novembre.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 10 =

Segueix-nos a…

Amb el suport de…

Y tambe de…..

Patrocinador principal…